LEHDISTÖTIEDOTE

Latour ostaa Lahden Teräteos Oy:n

Investment AB Latour (publ) on allekirjoittanut Latour Industries AB:hen kuuluvan tytäryhtiönsä LSAB Group AB:n (LSAB) kautta sopimuksen 100 prosentin osuuden hankkimisesta Lahden Teräteos Oy:stä (LTT).

LTT:n toimipaikka on Lahdessa. Yritys työllistää 23 työntekijää, ja sen liikevaihto on 2,4 miljoonaa euroa (2021). LTT valmistaa asiakaskohtaisia työkaluja höyläykseen ja profiilijyrsintään sekä toimittaa sahanteriä sahateollisuudelle. Vuonna 1962 perustettu yritys vahvistaa LSAB:n asemaa Suomessa ja laajentaa LSAB:n asiakastarjontaa.

LSAB on johtava puu- ja metalliteollisuuden lastunpoistoprosesseihin liittyvien työkalujen ja palveluiden toimittaja. LSAB:llä on noin 300 työntekijää ja toimintaa Pohjoismaissa ja Baltian maissa.

– LTT on hyvin johdettu yritys ja olemme iloisia, että yhtiöstä tulee osa LSAB:ta. Olemme vakuuttuneita siitä, että LTT:n vahvuus kapealla erikoisalalla toimivana puuntyöstöteollisuuden koneistustyökalujen valmistajana kasvaa entisestään. LSAB tukee LTT:n jatkuvaa kasvua sekä Suomessa että LSAB:n muilla markkinoilla, sanoo Hans Ekholm, LSAB Group AB:n toimitusjohtaja.

– Olen erittäin kiitollinen siitä, että LTT:stä on tulossa osa LSAB:ta. LSAB:n vahva markkina-asema Pohjois-Euroopassa antaa LTT:lle mahdollisuuden jatkaa laajenemistaan, sanoo LTT:n toimitusjohtaja Juha Viinikka.

Yrityskauppa saatetaan päätökseen marraskuussa 2022.

 

 

Göteborg, 11. marraskuuta 2022

INVESTMENT AB LATOUR (PUBL)

 

Johan Hjertonsson, CEO

 

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä:

Björn Lenander, Toimitusjohtaja Latour Industries, +46 708 19 47 36

Hans Ekholm, Toimitusjohtaja LSAB Group, +46 730 39 97 60

Fredrik Lycke, Investment Director Investment AB Latour, +46 793 40 2802

_____________________________________________________________________________

 

LSAB Groupin pääkonttori sijaitsee Göteborgissa, Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto on 500 miljoonaa Ruotsin kruunua (2021), ja sillä on noin 260 työntekijää.

Investment AB Latour on sijoitusyhtiö, joka koostuu kokonaan omistetuista teollisista toimijoista ja sijoituksista pörssinoteeratuissa yrityksistä, joissa Latour on pääomistaja tai yksi pääomistajista. Sijoitussalkku koostuu kymmenestä isosta omistuksesta, joiden markkina-arvo on noin 63 miljardia Ruotsin kruunua. Kokonaan omistettujen teollisten toimijoiden liikevaihto on 20 miljardia Ruotsin kruunua.